Isolera ytterväggar

Vill du spara tid när du värmeisolerar väggar och samtidigt frigöra tid för övriga hantverkare? Då ska du använda lösull för att även isolera ytterväggarna. Vi är ju ändå på plats och isolerar taken, och då blir det mer ekonomiskt och tidseffektivt för dig att vi även isolerar ytterväggarna. Dessutom får man en välisolerad väggkonstruktion helt utan glipor och som svarar upp bättre till dagens höga energikrav.

Konstruktionen av en yttervägg kan se olika ut beroende på vilket projekt det gäller, därför är det bra att vi blir involverade i ett tidigt skede för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat resultat. Vi har en bred erfarenhet av hur man löser marknadens olika väggkonstruktioner med lösull, som vi gärna delar med oss av. Vi erbjuder isolering av ytterväggar, allt från små tillbyggnader, villor och nyproducerade flerfamiljshus. Vi vet hur vi bäst isolerar väggkonstruktioner.

Lösull i väggar ökar kraftigt tack vare att det både är snabbt och kostnadseffektivt. Dessutom blir det en renare arbetsplats utan lagringsbehov.

Bästa isoleringsvärde

Vi arbetar med marknadens bästa och mest etablerade produkter. Genom att välja exempelvis Knaufs eller Isovers lösull, kan vi leverera ända ner till lambdavärde 0,033, vilket är marknadens bästa isoleringsvärde. Detta innebär att det blir lättare att nå de krav som beställare och byggherrar ställer och tillsammans bidrar vi till energieffektiva och hållbara byggnader samt att nå FN´s globala klimatmål.

Effektivare byggarbetsplats

Frigör tid genom att använda lösull även i ytterväggarna slipp all lagring och hantering av stora isoleringsbalar på byggarbetsplatsen. För att klara dagens energikrav krävs det stora isoleringsvolymer som man som byggare helt slipper att hantera. Detta tar vi istället hand om genom att komma fullastade med välkomprimerade lösullssäckar i våra lastbilar på morgonen, vi installerar lösull från lastbilen under dagen, via slang och rätt in i väggen. När vi är klara, tar vi med oss förpackningsemballaget och det enda som är kvar när vi är klara är en välisolerade vägg! Dessutom utförs installationen av certifierade och utbildade installatörer.

Med Knaufs och Isovers lösull i vägg får du

Är det dags för isolering av väggar?

Kontakta oss så hjälper vi dig att få bästa möjliga lösning för att isolera din vägg. Oavsett om du bygger nytt, bygger till eller renoverar befintliga hus, så är isolering med lösull det bästa alternativet, både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Sjömarkens Isolering erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom isolering och tilläggsisolering av såväl vindar, snedtak, väggar och golv. Kontakta oss

Isolering med rätt kvalité – hållbarhet sitter i väggarna.

Sjömarkens Isolering rubbar aldrig på kvalitén i installationer. Rätt mängd lösull är grunden till att bygga energieffektiva hus. Och med återvunnen glasull från Knauf Insulation som isoleringsmaterial blir processen ännu mer hållbar. Att isolera med lösull har stora fördelar och har länge varit standard i takkonstruktioner. Sedan ett par år tillbaks är det ett självklart val även i väggar. Att spruta in materialet går snabbt vilket bidrar till ett smidigare flöde på en byggarbetsplats, och dessutom undviks spill. Framförallt är det en nyckel för att bygga energieffektiva hus. – Vår kampanj Transparent Kvalitet handlar om att visa hur vi utför våra installationer och att vi faktiskt sprutar in den mängd lösull som behövs för att konstruktioner ska få tillräcklig isolering, säger Magnus Håkansson, VD på Sjömarkens Isolering. Kampanjen syftar till att utbilda kunder så att de också kan köpa produkter och tjänster på rätt sätt. – Rätt kvalitet är avgörande, både i hantverket och i isoleringsmaterialet. Genom att fokusera på det säkerställer vi att vi

Läs mer »

Skanska valde lösull i både väggar och tak för prestigeprojekt

Film om väggisolering När hela stadsdelen Valand i Kungsbacka står klar 2025 kommer den att rymma sju kvarter med totalt 320 bostäder och 13 000 kvadratmeter för näringsverksamheter. Stadsdelen utvecklas av Aranäs Fastigheter.  Det ska bestå av tre hus som rymmer butik- och kontorsytor och 86 hyreslägenheter. – Vi väljer Sjömarkens Isolering för att det går smidigt och fort när de jobbar och för att resultatet är klockrent. Dessutom lämnar Sjömarkens alltid platsen ren och snygg  säger Marcus Sjöfjord. Sjömarkens har isolerat väggar och tak i två stora fläktrum i ett kontorshus och ytterväggar och tak i bostadshusen. Att välja lösullsisolering i väggar och tak har sparat tid åt projektet genom att hantverkare inte behövt isolera med skivisolering. – Att våra hantverkare slipper arbeta med isoleringsskivor är smidigt i sig. Men det är även en stor fördel logistikmässigt att slippa hantering av allt material och spill, och vi slipper mycket bärande, säger Marcus Sjöfjord. –  Istället för att vi förvarar en massa isolering här på plats

Läs mer »

Du vet väl att det är mycket smartare att isolera väggarna med lösull?

Hör av dig till Louice på 0771-33 21 00 så berättar hon mer. 

Du vet väl att det är mycket smartare att isolera väggarna med lösull?

När du isolerar väggarna med lösull får du mer plats då du inte behöver förvara isolering på bygget. Du sparar tid – för varför göra något för hand som vi på Sjömarkens gör med maskin. Och du slipper spill för det tar ju vi hand om. 

Hör av dig till Louice på 0771-33 21 00 så berättar hon mer. 

Vanliga frågor om isolering av ytterväggar

Att tilläggsisolera ytterväggarna i ditt hem är en effektiv åtgärd för att öka energieffektiviteten och skapa en bekvämare inomhusmiljö. Tilläggsisolering med lösull är en utmärkt metod för att uppnå dessa mål.

Läs mer om tilläggsisolering av ytterväggar >

Utvändig tilläggsisolering är klimatsmart och vänligt mot plånboken genom att det minskar behovet av uppvärmning på vintern, samt nedkylning på sommaren. Utvändig tilläggsisolering ökar dessutom värdet på ditt hem, samtidigt som den minskar din totala energiförbrukning. 

Se fler fördelar med utvändig tilläggsisolering >

Kom igång med isolering av ytterväggar