Att tilläggsisolera ger
många fördelar

Tilläggsisolering av ytterväggar

Förbättrad energieffektivitet med lösull i ytterväggarna

Att tilläggsisolera ytterväggarna i ditt hem är en effektiv åtgärd för att öka energieffektiviteten och skapa en bekvämare inomhusmiljö. Tilläggsisolering med lösull är en utmärkt metod för att uppnå dessa mål.

Högre isoleringsvärde – minskade uppvärmningskostnader

Tilläggsisolering med lösull innebär i korthet att lösull appliceras på befintliga ytterväggar vilket ger ett högre isoleringsvärde. Detta ger din fastighet ett bättre skydd mot temperaturfluktuationer och värmeläckage. Lösull fyller effektivt ut även de minsta utrymmena och förhindrar därmed att kylan tränger in på vintern och att varm luft tränger in på sommaren. Resultatet är minskade uppvärmnings- och kylkostnader samt en mer konstant inomhustemperatur.

Ljudisolering – skapa en lugnare miljö

En tilläggsisolering med lösull innebär även ljudisolering för ytterväggarna. Genom att absorbera ljudvibrationer minskar det ljudöverföringen mellan ute och inne samt mellan olika rum inomhus. Detta skapar en tystare och mer avskild miljö, vilket är särskilt värdefullt om du bor i ett bullrigt område eller om du vill ha mer privatliv i ditt hem.

Energibesparing och miljöhänsyn – hållbar isolering

Tilläggsisolering med lösull är en hållbar isoleringsmetod. Lösull tillverkas ofta av återvunnet material, vilket minskar behovet av ny produktion och minskar klimatavtrycket. Dessutom kräver installationen av lösull inte lika mycket energi som andra isoleringsmetoder, och det är en relativt enkel process. Genom att välja lösullsisolering för dina ytterväggar kan du bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du minskar dina energikostnader.

Sammanfattningsvis är tilläggsisolering med lösull en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning för att förbättra isoleringen av ytterväggarna i ditt hem. Med dess högre isoleringsvärde, ljudisoleringsegenskaper och miljöhänsyn ökar du energieffektiviteten och komforten i ditt hem samtidigt som du minskar klimatavtrycket. Kontakta en professionell isoleringsentreprenör, som exempelvis Sjömarkens Isolering, för att utforska möjligheterna med tilläggsisolering med lösull för dina ytterväggar och dra nytta av dessa fördelar.

Tilläggsisolering av olika delar i en byggnad

Fördelarna med att tilläggsisolera med lösull ser olika ut beroende på vart i byggnaden som isoleringen skall ske. 

Läs vidare i våra andra andra guider kring tilläggsisolering. I nuläget har vi skapat guider som berör tilläggsisolering av golv, tak, fasad, källare, vind, innerväggar och ytterväggar

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.