Fördelar med lösull

Lösullsisolering är det bästa isoleringsmaterialet och den mest rationella metoden att isolera på. Lösull används med fördel i alla konstruktioner; väggar, golv och tak. Isoleringens funktion är i första hand att hålla kvar värmen inomhus, men används i vissa fall även för att öka tätheten och minska kalldrag i huset.

Att isolera med lösull innebär snabbare och enklare byggnation. Ett montage som normalt kräver tre lager av skivor, isoleras med ett lager lösull oavsett konstruktion, och du betalar dessutom inte för något onödigt spill. Installationen sker fuktsäkert direkt in i konstruktionen utan skrymmande mellanlagring på byggarbetsplatsen. Lösull är det bästa isoleringsmaterialet för de flesta byggnationer och renoveringar.

Med lösull får du en skarvfri isolering som minimerar energiläckage, och det blir även lättare att isolera oregelbundna hålrum.

Dessutom är lösull ett ekonomiskt och miljövänligt alternativ. Isoleringen tillverkas av sten, återvunnet glas eller papper.

Lösull som isoleringsmaterial

På Sjömarkens Isolering jobbar vi med alla olika material som idag finns på marknaden, stenull, glasull och cellulosa. Val av material beror antingen på dina egna önskemål som kund, eller om vi efter ett platsbesök hos dig anser att konstruktionen är bäst lämpad för något specifikt material.

Anledningen kan variera, och det är där du som kund ska känna dig trygg i att låta oss hjälpa dig med ditt val, och ta del av vår långa erfarenhet av lösullsisolering.

 
Med lösull får du en ”skarvfri” isolering där du minimerar risken för energiläckage genom köldbryggor.

Behöver du hjälp med din isolering?

Kontakta oss så hjälper vi dig att få bästa möjliga lösning. Oavsett om du bygger nytt, bygger till eller renoverar befintliga hus, så är isolering med lösull det bästa alternativet, både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Sjömarkens Isolering erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom isolering och tilläggsisolering av såväl vindar, snedtak, väggar och golv.

Kontakta oss

Du vet väl att Sjömarkens har utvecklat branschen i 40 år.

Hör av dig till Louice på 0771-33 21 00 så berättar hon mer. 

Du vet väl att Sjömarkens har utvecklat branschen i 40 år.

Sjömarkens är en av Sveriges ledande lösullsentreprenörer.

Vi driver kvalitetsfrågan hårt. Vi kallar det transparant kvalitet.

För vi vill inte att det ska finnas risk för fusk i en bransch som är så viktig för plånboken, energifrågan och byggnaders påverkan på klimatet.

Hör av dig till Louice på 0771-33 21 00 så berättar hon mer. 

Vanliga frågor om lösulls­isolering

Tack vare hög kunskap, lång erfarenhet och en yrkesstolthet hos våra installatörer så kan vi garantera dig att vi alltid levererar rätt tjocklek och rätt densitet till dig som kund. Med dagens energikrav är det viktigt att vi som lösullsentreprenör alltid lever upp till det, och det gör vi genom ett bra hantverk och stor noggrannhet och en ”handpåläggning” för att verifiera att arbetet är utfört med högsta kvalité. 

Se mer om tjocklek och densitet på lösull >

Tilläggsisolering med lösull en fantastisk lösning när det kommer till att förbättra energieffektiviteten i ditt hem. Genom att använda lösull i väggar, tak och golv kan du dra nytta av flera fördelar.

Läs mer om tilläggsisolering med lösull >

Kom igång med lösulls­isolering