Åtgärda kalla,
dragiga golv!

Isolera kalla golv

Orsaken till att det är kalla och dragiga golv i äldre hus, är oftast att kall utomhusluft sugs in i det tomrum som bildats när sågspånet sjunkit ihop i golvbjälklaget under åren.

I normalfallet löser en så kallad trosskantsisolering problemet på ett mycket enkelt och effektivt sätt. Det är en metod som vi under 40 år har utarbetat och har inneburit många nöjda kunder genom åren.

isolera golv

Hur går det till?

Utan att behöva bryta upp hela golvet kan vi med små ingrepp i golvet spruta in cellullosaisolering utmed ytterväggarna i golvbjälklaget och på det sättet stoppa den kall-luft som drar i och på golven. En normalstor villa färdigställer vi på en arbetsdag och enda förberedelsen som krävs är att tillgängliggöra ytterväggarna genom att dra in möblerna en bit. Vi förutsätter även att kunden säkerställer att trossbotten är tät så att isoleringsmaterial inte riskerar att läcka ner på marken. Boka en kostnadsfri isoleringsbesiktning här, så tar vi fram ett förslag på ditt hus.

Isolera golv med cellulosaisolering

Tekniken vi använder när vi löser detta problem, är att vi borrar små hål (25 mm i diameter) i golvet utmed ytterväggarna. Därefter sprutar vi in en finfibrig cellulosaisolering som fyller ut det tomrum som finns mellan golvet och den gamla isoleringen. På det sättet stoppar man den kalla luft som drar in och kyler ner golvytan och därmed får du en behagligare inomhuskomfort.

Håltagningen sker i varje bjälklagsfack utmed ytterväggarna, och efter att isoleringen är på plats pluggar vi igen hålen med anpassade pluggar i parkettgolv eller lagning av klistrade mattor.

 

Kostnadsfri besiktning av dina golv

Vi genomför alltid en kostnadsfri besiktning av dina golv för att säkerställa rätt förutsättningar. Vid behov kan vi provborra för att säkerställa att det finns ett tomrum i bjälklaget att fylla.

I samband med besiktningen går vi också noggrant igenom vilken golvbeläggning varje rum har, för att, om möjligt, kunna plugga igen hålen med samma typ av golvbeläggning som redan ligger.

ROT-avdraget kan utnyttjas för denna tjänst.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss så hjälper vi dig att få bästa möjliga lösning. Oavsett om du bygger nytt, bygger till eller renoverar befintliga hus, så är isolering med lösull det bästa alternativet, både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Sjömarkens Isolering erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom isolering och tilläggsisolering av såväl vindar, snedtak, väggar och golv.

Kontakta oss >>

isolering
behörig lösull

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.