Att tilläggsisolera ger
många fördelar

Tilläggsisolering av golv

Tilläggsisolering av golv med lösull: Ovanifrån och Underifrån

Golvisolering är av avgörande betydelse för att skapa en energieffektiv och bekväm bostad. Tilläggsisolering av golv med lösull erbjuder två huvudsakliga metoder – ovanifrån och underifrån, som båda har sina unika fördelar och tillämpningsområden.

Isolering av golv ovanifrån – värme och komfort för bostadsutrymmen

Isolering av golv ovanifrån är en effektiv metod som läggs ovanpå befintliga golvbeläggningar som trä, betong eller golvplattor. Lösullsisoleringen appliceras som ett tunt skikt och fungerar som en termisk barriär mellan golvet och bostadsutrymmet ovanför. Den största fördelen med denna metod är att den ger omedelbar värme och komfort till bostadsutrymmen. Det hjälper till att hålla golvet varmt, förhindrar kylan från att stråla uppåt, och skapar en mer behaglig inomhusmiljö. Dessutom är det en kostnadseffektiv lösning som är enkel att installera.

Isolering av golv underifrån – energibesparing och temperaturkontroll

Isolering av golv underifrån innebär att lösull appliceras i det utrymme som finns mellan golvbjälkarna och golvet ovanför. Denna metod är särskilt användbar i krypgrunder och vinden där isoleringen inte kan installeras ovanifrån. Tilläggsisolering underifrån ger omfattande energibesparing genom att förhindra att varm luft förloras neråt och kylan tränger in. Det håller golvet varmt och jämnt, vilket minskar uppvärmningskostnaderna och ökar inomhuskomforten. Dessutom kan det förhindra problem som fukt och mögel i krypgrunder genom att skapa en lufttät barriär.

Två metoder, en gemensam fördel

Både tilläggsisolering av golv ovanifrån och underifrån med lösull har en gemensam fördel: de förbättrar din bostads energieffektivitet och komfort. Valet mellan de två beror på byggnadens specifika förhållanden och isoleringsbehov. Ovanifrån ger omedelbar komfort och är enkelt att installera, medan underifrån är idealiskt för svåråtkomliga områden och ger omfattande energibesparingar. Oavsett vilken metod som väljs, hjälper lösull till att skapa en behagligare och mer ekonomiskt effektiv boendemiljö. Kontakta en erfaren isoleringsentreprenör som exempelvis Sjömarkens Isolering för att diskutera vilken metod som är bäst för ditt hem.

Tilläggsisolering av olika delar i en byggnad

Fördelarna med att tilläggsisolera med lösull ser olika ut beroende på vart i byggnaden som isoleringen skall ske. 

Läs vidare i våra andra andra guider kring tilläggsisolering. I nuläget har vi skapat guider som berör tilläggsisolering av golv, tak, fasad, källare, vind, innerväggar och ytterväggar

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.