Isolera snedtak

Lösull i snedtak är idag det självklara valet. Det gäller både nyproduktion och inredning av en befintlig vind. Lösullens egenskaper ger alltid bästa anslutning runt stödben, takstolar, elrör och du får inga glipor.

Slutna snedtak

Slutna snedtak innebär att både innertak och yttertak lutar hela vägen från takfot till nock samt att hela det slutna utrymmet fylls med isolering.

Snedtak med glespanel är den vanligaste konstruktionstypen och den vi också rekommenderar. Fördelarna med denna typ av konstruktion är dels möjligheten att både känna och se utfyllnadsgraden och dels att den stora mängd luft som vid spruttillfället kommer in i konstruktionen lätt kan evakuera mellan glespanelen.

Vid utförandet gör vi en öppning längst upp i konstruktionen där slangen förs in. Slangen släpps ner till botten av facket. Installationen påbörjas och allteftersom rätt mängd material fylls i facket drar vi upp slangen tills hela facket är fyllt. Efter fyllningen lagas tätskiktet på godkänt sätt av ansvarig installatör.

Öppna/inspekterbara snedtak

Öppna snedtak innebär att snedtaksfacken nås från hanbjälklaget (plana vinden). Ingen extra håltagning krävs då för att utföra fyllning av facken.

Snedtakets övre del kan alltså inspekteras uppifrån efter utförd installation, normalt från anslutande hanbjälklag. Vid utförandet släpper vi ner slangen till botten av facket uppifrån hanbjälklaget. Installationen påbörjas och allteftersom rätt mängd material fylls i facket, drar vi upp slangen tills hela facket är fyllt.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss så hjälper vi dig att få bästa möjliga lösning. Oavsett om du bygger nytt, bygger till eller renoverar befintliga hus, så är isolering med lösull det bästa alternativet, både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Sjömarkens Isolering erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom isolering och tilläggsisolering av såväl vindar, snedtak, väggar och golv.

Kontakta oss >>

Du vet väl att inget jobb är för litet för oss på Sjömarkens.

Hör av dig till Louice på 0771-33 21 00 så berättar hon mer. 

Du vet väl att inget jobb är för litet för oss på Sjömarkens.

Vi installerar lösull i allt från Attefallshus till de största byggprojektet. När du bygger nytt, bygger till eller renoverar befintliga hus, så är isolering med lösull det bästa alternativet, ekonomiskt, kvalitetsmässigt och dessutom klimatsmart.

Hör av dig till Louice på 0771-33 21 00 så berättar hon mer. 

Vanliga frågor om takisolering

Takisolering är avgörande för att bevara inomhuskomforten och minska energiförbrukningen. Tilläggsisolering med lösull är en effektiv metod som kan användas både inifrån och utifrån, beroende på takets typ och förutsättningar. 

Titta närmare på metoder för att förbättra isoleringen för snedtak och platta tak >>

Taket är lite som husets huvud, och det är viktigt att hålla det varmt för att resten av kroppen, eller huset också ska vara varmt. Man kan även installera lösullsisolering ovanför innertaket för att minimera värmeöverföringen mellan olika plan. På det sättet regleras även temperaturen inomhus.

Läs vidare om isolering av innertak >

Kom igång med tilläggsisolering av taket.