Isolering med rätt kvalité – hållbarhet sitter i väggarna.

Byggbranschen vill att leverantörer av lösulls­isolering är transparenta med hur de utför sitt jobb. Sjömarkens kommer att vara först ut att testa Knauf Insulations nya app där kunden kan spåra hur mycket material som används.

Sjömarkens Isolering rubbar aldrig på kvalitén i installationer. Rätt mängd lösull är grunden till att bygga energieffektiva hus. Och med återvunnen glasull från Knauf Insulation som isoleringsmaterial blir processen ännu mer hållbar.

Att isolera med lösull har stora fördelar och har länge varit standard i takkonstruktioner. Sedan ett par år tillbaks är det ett självklart val även i väggar. Att spruta in materialet går snabbt vilket bidrar till ett smidigare flöde på en byggarbetsplats, och dessutom undviks spill. Framförallt är det en nyckel för att bygga energieffektiva hus.
– Vår kampanj Transparent Kvalitet handlar om att visa hur vi utför våra installationer och att vi faktiskt sprutar in den mängd lösull som behövs för att konstruktioner ska få tillräcklig isolering, säger Magnus Håkansson, VD på Sjömarkens Isolering.

Kampanjen syftar till att utbilda kunder så att de också kan köpa produkter och tjänster på rätt sätt.
– Rätt kvalitet är avgörande, både i hantverket och i isoleringsmaterialet. Genom att fokusera på det säkerställer vi att vi bidrar till hållbart byggande med hus som blir energieffektiva.

Sjömarkens Isolering använder bland annat glasullsisolering från Knauf.  Kenneth Ingemarsson, Teknisk Chef och Marknadschef på Knauf, förklarar att deras produkt Supafil Frame har marknadens bästa lambdavärde, vilket är ett mått på isoleringsförmåga.

– Vår produkt är väldigt lätt och har samtidigt den högsta prestandan med ett lambdavärde på 0,033 vilket ingen leverantör slår idag. Det behövs helt enkelt mindre material för samma resultat och logistiskt är det en stor fördel, säger han och lyfter fram att glasullen också är en hållbar produkt för framtiden.
– Råvaran är till 99 procent glas, det enda som tillsätts är mineralolja och silikon och vi tar hela tiden steg mot att göra livscykeln för produkterna mer cirkulär. Knauf jobbar hårt med hållbarhet, livscykelanalyser och cirkulär ekonomi och utvecklingen går mot att vi kan ta hand om glasullen och återvinna den till ny isolering när husen rivs.

Materialet kan alltså återvinnas och under tiden det sitter i väggarna gör det hus energieffektiva. Att isolera med lösull är därmed en nyckel till att bygga hållbart. Att välja Sjömarkens Isolering är enligt Magnus Håkansson en lågt hängande frukt för byggföretag när de på ett konkret sätt vill visa hur de arbetar med FN:s globala hållbarhetsmål.

– Isolering är oftast den billigaste produkten i ett helt byggprojekt. Och det är väldigt viktigt att välja rätt kvalitet, det är ett måste för att bygga hållbart, säger Magnus Håkansson.

 

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.