TEJPSKOLAN: Bygg utan luftspalt

Med ett diffusionsöppet yttertaksmembran ovanpå råsponten, Majcoat 150 SOB, så innebär det att du ventilerar bort eventuell byggfukt under takpannorna. Och insidans tätskikt är en ångbroms, Majpell 5, som också den är diffusionsöppen. Det innebär att det inte finns någon risk för eventuell fukt att stanna kvar i konstruktionen. Antingen försvinner den ut uppåt, eller torkar ut inåt.

Genom att bygga på det här sättet i konstruktioner med slutna snedtak sparar du inte bara tid och ett slitsamt arbetsmoment med luftspalten, du får en takkonstruktion som är bland den bästa du kan få ur en ren fuktsynpunkt. Och det vet vi alla som bygger hus, att byggfukten vill vi bli av med så fort vi bara kan.

Att vara en del av att bygga hus och bostäder med målet att minimera risken för framtida problem med fukt, skapar inte bara fina förutsättningar för de boende att få en bra och frisk boendemiljö. Det är också ett bidrag till hållbara byggnader och ett mycket bra bidrag till klimatomställningen.

Klicka här för att läsa mer om exakt vilka produkter du ska använda till din konstruktion utan luftspalt.

Har du frågor om konstruktionen och produkterna är du alltid välkommen att kontakta någon av oss för rådfrågning och hjälp om hur produkterna ska användas. För att se vem som är din kontaktperson på just ditt område, klicka här

TIPS! I nästa nummer av tejpskolan kommer vi berätta om hur du löser takkonstruktioner utan luftspalt med tätt yttertak.

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.