TEJPSKOLAN: Bygg utan luftspalt med tätt yttertak

Denna gången i tejpskolan berättar vi om vilken ångbroms du använder när du har en konstruktion med tätt yttertak och vill slippa arbetet med luftspalt.

Med ångbromsen Majrex så kommer du använda den enda produkten på marknaden som har de här egenskaperna att du kan bygga utan luftspalt med tätt yttertak. T.ex. med bandtäckt plåttak eller tät yttertakspapp, och där eventuell fukt inte kan ventileras ut i en luftspalt utan måste torka ut inåt.

Tack vare SIGA:s utveckling av Hygrobrid ® teknologin reduceras fuktutveckling in i konstruktionen till ett minimum och fukttransporten ut ur konstruktionen maximeras tack vare Hygrobrid ® teknologin.

Förutom att du sparar tid på att inte behöva bygga med luftspalt, så får du dessutom i mer isolering i din takkonstruktion.

Kostnadsfri fuktdimensionering

Vi vill uppmärksamma dig på att det är inte ”bara” att använda den här typen av ångbroms i alla konstruktioner. Det finns en del saker man bör ta hänsyn till. Takets lutning, tjockleken på isoleringen,  vilket väderstreck taket ligger i m.m.

Så låt oss därför hjälpa dig att göra en kostnadsfri fuktdimensionering för att du ska kunna känna dig trygg och säker på att du valt rätt produkter för just ditt projekt.

Att vara en del av att bygga hus och bostäder med målet att minimera risken för framtida problem med fukt, skapar inte bara fina förutsättningar för de boende att få en bra och frisk boendemiljö. Det är också ett bidrag till hållbara byggnader och ett mycket bra bidrag till klimatomställningen.

Klicka här för att läsa mer om exakt vilka produkter du ska använda till din konstruktion utan luftspalt.

Har du frågor om konstruktionen och produkterna är du alltid välkommen att kontakta någon av oss för rådfrågning och hjälp om hur produkterna ska användas. För att se vem som är din kontaktperson på just ditt område, klicka här

TIPS! I nästa nummer av tejpskolan kommer vi berätta om hur du löser lufttätheten runt fönster.

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.