Stirra er inte blinda på prislappen

Det finns flera saker att tänka på när man bygger hus.
Gar-Bos skadeingenjör Peter Lidhäll uppmanar byggare att inte stirra sig blinda på priset när de väljer underleverantör.
– Man ska inte bara titta på priset, utan på helheten, säger han.

Peter Lidhäll tror att de byggfel som uppstår idag är kopplade till högkonjunkturen. Det handlar helt enkelt om tidspress.
– Det kan vara otydliga gränser mellan vem som ska göra vad. Arbete lämnas då över till nästa entreprenör utan att det är säkerställt att den tidigare har gjort det den ska. Det leder till missförstånd och att detaljer missas, säger skadeingenjören.
Han tycker därför att byggherrar ska genomföra besiktningar med den kontrollansvarige under hela byggprocessen. Det är positivt även för de olika underentreprenörerna.
– Hellre för många besiktningar än för få. Vissa besiktigar men många gör tyvärr inte det, även om de borde göra det, säger Peter Lidhäll.

Ta referenser
Han tycker att byggherrar i för hög utsträckning går på enbart pris när de väljer byggfirma. Det gäller även byggare när de väljer underleverantör.
– Man vill ha en fin design som kräver ett högre pris, men prutar ofta och väljer något billigt. Då får man tumma på kvalitén, vilket man inte ska göra.
Peter Lidhäll anser att man ska ta referenser från andra som jobbat med det företag som man är intresserad av att anlita.
– Det är viktigt att göra sin research innan och höra från andra att det har fungerat bra. Man ska också kolla upp företagets ekonomi, så att de är stabila och inte riskerar att gå i konkurs inom kort, säger han.

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.