Skanska halverar tiden med lösull i väggarna

Magid Manzouri, produktionsledare på Skanska i Göteborg, ser många fördelar med att använda lösull i väggarna istället för att isolera med skivor.

– Man sparar mycket tid genom att använda lösull, då man kan spruta in det i väggarna direkt.

Det är full fart vid Skanskas byggnadsprojek Flatås Park i Västra Frölunda. Tre lamellhus med 69 lägenheter har färdigställts och nu ska ytterligare fyra hus med 75 lägenheter byggas. Sjömarkens Isolering har fått isoleringsentreprenaden och väggarna isoleras med lösull.
– Lösull är enkelt att använda och det går mycket snabbt. Traditionell isolering tar mycket längre tid och ger mycket spill, vilket vi nu undviker. Med lösull tar isoleringen här sammanlagt två veckor. Annars hade det tagit fyra veckor, säger Magid Manzouri.
Lösullsisoleringen bidrar därmed till att hela processen går snabbare.
– Vi kan bygga lite fortare och lösullsisolering är totalt sett 20 procent billigare, säger produktionsledaren.

 

Miljövänligt
Tidsbesparingen är helt klart en fördel men det finns också en viktig miljöaspekt.
– Skanska har en policy om att bara köpa sådant som är miljöcertifierat. Och när du inte har något spill så sparar du på resurser och material. Vi tänker på miljön, säger han.
Sjömarkens Isolerings lösullsinstallatör Niklas Sjöblom fyller på med fler fördelar:
– Lösull är effektivt jämfört med att isolera med skivor. Lösull är också oberoende av tjocklek; det fungerar både i tjocka och tunna väggar. Det blir tätt och det blir inga skarvar som det lätt kan bli med skivor, säger Niklas Sjöblom.

Klockrent samarbete
Skanska är mycket nöjda med samarbetet med Sjömarkens Isolering.
– Det fungerar väldigt bra med planering, bokning och utförda jobb och de är jättetrevliga. De jobbar snabbt. Att de hinner med så mycket på kort tid är perfekt, säger Magid Manzouri.
Skanskas produktionsledare är så tillfreds med Sjömarkens Isolering att han har rekommenderat företagets tjänster för beställarna av andra projekt inom företaget i Göteborg.

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.