Att tilläggsisolera ger
många fördelar

Tilläggsisolering av fasad

Förbättra din fasads isoleringsprestanda med lösull

Tilläggsisolering med lösull är en mångsidig isoleringsmetod som ger en rad fördelar när det gäller att förbättra isoleringen av olika fasadtyper, inklusive tegel, puts och trä. Här ska vi utforska hur denna metod kan förvandla dina fasader och öka energieffektiviteten.

Tegelfasader – Bevara karaktär och öka isolering

Tegelfasader ger ofta karaktär och charm till byggnader, men de kan vara kända för att vara ineffektiva när det gäller isolering. Tilläggsisolering med lösull erbjuder en effektiv lösning för att öka isoleringen av tegelfasader utan att kompromissa med dess estetiska värde. Lösullen sprutas eller blåses in i utrymmet mellan tegelväggen och en ytterligare isoleringsbarriär, vilket förbättrar termisk isolering och minskar värmeläckage. Detta resulterar i en mer komfortabel inomhusmiljö och minskade energikostnader.

Putsade Fasader – Förbättrad energieffektivitet

En annan fördel med tilläggsisolering med lösull är dess hållbarhet och miljövänlighet. Lösull tillverkas oftast av återvunnet material, såsom tidningar eller cellulosa, vilket minskar behovet av att skapa nytt isoleringsmaterial. Dessutom är installationen av lösull en relativt enkel process som inte kräver mycket energi, och det kräver inte heller kemiska tillsatser som kan vara skadliga för miljön.

Träfasader – minska värmeläckaget och öka ljudisoleringen

Utöver att förbättra termisk isolering, erbjuder lösull också utmärkt ljudisolering. Det hjälper till att minska ljudöverföring mellan olika rum i ditt hem, vilket ger en lugnare och mer avskild livsmiljö. Dessutom är lösull ett brandsäkert isoleringsmaterial. Det är svårtantändligt och kan fördröja spridningen av eld om en olycka skulle inträffa, vilket ökar säkerheten i ditt hem.

Sammanfattningsvis är tilläggsisolering med lösull en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning för att förbättra din bostads energieffektivitet och komfort. Med dess förmåga att erbjuda en jämn inomhustemperatur, minska energikostnader, och öka ljudisoleringen och brandsäkerheten, är det ett val som gynnar både ditt hem och miljön. Överväg att konsultera med en professionell isoleringsentreprenör som exempelvis Sjömarkens Isolering för att dra nytta av dessa fördelar och göra ditt hem ännu mer behagligt och energieffektivt.

Tilläggsisolering av olika delar i en byggnad

Fördelarna med att tilläggsisolera med lösull ser olika ut beroende på vart i byggnaden som isoleringen skall ske. 

Läs vidare i våra andra andra guider kring tilläggsisolering. I nuläget har vi skapat guider som berör tilläggsisolering av golv, tak, fasad, källare, vind, innerväggar och ytterväggar

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.