Ny app ska visa kvalitén i lösullsinstallationer

Byggbranschen vill att leverantörer av lösulls­isolering är transparenta med hur de utför sitt jobb. Sjömarkens kommer att vara först ut att testa Knauf Insulations nya app där kunden kan spåra hur mycket material som används.

Allt fler byggare ser fördelarna med att isolera med lösull i väggar och tak. Men installationer måste göras rätt, och med rätt mängd lösull, för att byggnader ska bli välisolerade och energieffektiva.

– Allt fler byggföretag anlitar entreprenörer som Sjömarkens som kommer till bygget och löser isoleringen på ett snabbt och effektivt sätt. Lösull har många fördelar för byggare. De slipper till exempel lagerhålla isoleringsmaterial på arbetsplatsen, slipper onödigt spill och isoleringen håller hög kvalitet, säger Kenneth Ingemarsson, teknisk chef och Marknadschef på Knauf Insulation.

Knauf är leverantör och samarbetspartner till Sjömarkens Isolering. Båda parterna ser en tydlig trend som växer i spåren av att lösullen blivit mer populär.

– Efterfrågan på spårbarhet växer. Kunden vill veta att installationen görs på rätt sätt och de vill ha ett kvitto på att lösullen som sitter i till exempel en vägg har rätt densitet och energivärde, säger Kenneth Ingemarsson.

Som ett svar på det introducerar nu Knauf Insulation appen KinetiK© som gör det lätt för kunden att spåra att isoleringsjobbet håller rätt kvalitet.

– Med appen kan du scanna en QR-kod på alla säckar med lösull som används, och jämföra hur mycket som förbrukats med den mängd som kalkylerats. Då får man ett kvitto på att det är rätt densitet i väggarna.

I appen kan lösullsinstallatören också ta bilder för att dokumentera hur jobbet utförts och där kan kunden också se certifikat för jobbet. Än så länge finns appen bara i Storbritannien men just nu utvecklas en version för den svenska marknaden. Och Sjömarkens Isolering blir den första leverantören i landet att testa appen för sina kunder.

– De närmaste månaderna siktar vi på att presentera en svensk version som är anpassad för hur vi jobbar här. Det passar bra att Sjömarkens blir först ut med att testa den på den svenska marknaden.

– De står sig väldigt bra i konkurrensen och de är en leverantör som driver på hela branschen i frågan om att leverera rätt kvalité och att vara transparent mot kunderna.

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.