Noggrannhet och kunskap i fokus hos installatörer

Sjömarkens installatörer uppskattas för sin kompetens när de är på byggen. Styrkan ligger bland annat i mångårig erfarenhet i kombination med nya perspektiv från yngre medarbetare.
Se Sjömarkens film om väggisolering

 

Ulf Johansson har jobbat med lösull på Sjömarkens Isolering sedan 1988, och kollegan Robin Jonsson började jobba för sex år sedan. Tillsammans är de ett bra exempel på hur verksamheten utvecklas med hjälp av unga medarbetares insikter och nya sätt att arbeta samtidigt som man lutar sig mot erfarenhet och mångårig kunskap.

– Vi på Sjömarkens har förväntningar på oss på ett bygge, kunden efterfrågar noggrannhet och kunniga hantverkare. Att det blir ett bra resultat bygger ju på hur bra hantverket är utfört, säger Ulf som just den här dagen ska till Göteborg och påbörja ett stort jobb med isolering av vindar och väggar i ett större bostadsprojekt.

Robin är på väg för att göra golvjobb i en villa. Båda framhäver de variationen som en stor fördel med arbetet.

– Den ena dagen är aldrig den andra lik, säger Robin. Arbetsplatser byts ofta varje dag och jobbet är omväxlande. Vi möter nya utmaningar som gör att vi dels behöver rutin men också. Behöver tänka på nya sätt för att lösa problem.

– Arbetet blir aldrig monotont, instämmer Ulf och förklarar att en nyckel till att göra ett bra jobb är att kunna bemöta kunder på ett bra sätt.

– Vi utgår från hur kunden vill att resultatet ska bli när det gäller isoleringen. Sedan har vi expertisen som behövs för att veta hur man ska lösa det. Kunskap och erfarenhet är viktigt men man måste samtidigt vara smidig i relationen till de som anlitat oss.

Nya tekniska lösningar introduceras hela tiden samtidigt som byggregler förändras. Dessutom ökar efterfrågan på lösullsisolering framförallt i väggar och detta påverkar vardagen för Sjömarkens installatörer.

– Kunder är positiva till hur snabbt och smidigt det går för oss att utföra vårt jobb, säger Robin. Det förutsätter såklart att vi är punktliga men snabbheten hade inte varit värt något om vi inte också hade rätt kunskap.

Och för att hänga med i utvecklingen är det en förutsättning att medarbetare är lyhörda.

– Man blir ju aldrig fullärd. Det är ofta väldigt positivt att kombinera erfarenheten från oss som jobbat längre med yngre kollegor. Om vi arbetar på rutin och går i samma fotspår är de bra på att ifrågasätta ifall det finns bättre sätt att jobba på, säger Ulf.

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.