Kontakta Oss

Isolera golv

En så kallad trosskantsisolering löser problemet med kalla, dragiga golv på ett mycket enkelt och effektivt sätt. Orsaken till att det är kalla golv i äldre hus, är oftast att kall utomhusluft sugs in i det tomrum som bildats när sågspånet sjunkit ihop i bjälklaget under åren. Vi har under 40 år utarbetat en metod som löser detta på ett effektivt sätt och har fått många nöjda kunder genom åren. En normalstor villa färdigställer vi på en arbetsdag och enda förberedelsen som krävs är att tillgängliggöra ytterväggarna genom att dra in möblerna en bit. Boka en kostnadsfri isoleringsbesiktning här, så tar vi fram ett förslag på ditt hus.

Shot of an unidentifiable young couple resting on the floor while moving into their new house
Aldrig mer kalla golv.

Isolera golv ovanifrån

Tekniken vi använder när vi löser detta problem, är att vi borrar små hål (25 mm i diameter) i golvet utmed ytterväggarna,  efter det sprutar vi in finfibrig cellulosaisolering och isolerar golvet ovanifrån.

Cellulosaisoleringen fyller ut det tomrum som finns mellan golvet och den gamla isoleringen, och på det sättet stoppar man den kalla luft som drar och kyler ner golvytan och därmed får du en behagligare inomhuskomfort.

Håltagningen sker i varje bjälklagsfack utmed ytterväggarna, och efter att isoleringen är på plats pluggar vi igen hålen med anpassade pluggar, parkettplugg i parkettgolv o.s.v.

Finns det klistrade mattor lagas dessa efter sprutning.

Kostnadsfri besiktning av dina golv

Vi kommer alltid ut och gör en kostnadsfri besiktning av dina golv för att säkerställa rätt förutsättningar. Vid behov kan vi provborra för att säkerställa att det finns ett tomrum i bjälklaget att fylla.

Vid detta besök går vi också noggrant igenom vilken golvbeläggning varje rum har, för att, om möjligt, kunna plugga igen hålen med samma typ av golvbeläggning som redan ligger.

ROT-avdraget kan utnyttjas för denna tjänst.

Behöver du hjälp med att isolera golv?

Tänker du på isolering av golv så kan du kontakta oss så hjälper vi dig att få bästa möjliga lösning. Oavsett om du bygger nytt, bygger till eller renoverar befintliga hus, så är isolering med lösull det bästa alternativet, både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Sjömarkens Isolering erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom isolering och tilläggsisolering av såväl vindar, snedtak, väggar och golv.

Kontakta oss