Fler kunder efterfrågar hållbara byggen

Etikhus har haft Sjömarkens Isolering som leverantör sedan starten för 22 år sedan. – Att bygga så hållbart och klimatsmart som möjligt är en hygienfaktor för oss och borde vara för alla byggare, säger Fredrik Lagerstedt, inköpare och miljöansvarig på Etikhus.

Etikhus är ett familjeföretag som startade 1997. Uppdragen är i huvudsak villaproduktion som platsbyggs men oftast är även något större bostadsprojekt igång. Etikhusnamnet förpliktigar men det levs också upp till.
– Det handlar om att vi är raka i vår kommunikation med våra kunder, säger Fredrik Lagerstedt och förklarar att det också handlar om att bygga på ett hållbart sätt.
– Ett hållbart hus är ett hus som man älskar att bo i, håller över tid och som även skall passa in i sin omgivning. Det är också miljömässigt hållbart, genom att materialval, byggskede och driften lämnar ett så litet klimatavtryck som möjligt. Vi försöker minska vårt avtryck och vill hjälpa våra kunder att bygga så klimatsmart som möjligt.

Etikhus arbetar hela tiden med att minska sitt klimatavtryck och gör årligen klimatbokslut där de har en tydligt minskande trend på utsläpp av CO2. De har varit med att utveckla en app så kunden kan se och styra husets energiförbrukning i realtid. Deras nya projekt Tärnan som skall byggas i Varberg har hållbarhetstänk rakt igenom där bland annat stommen kommer att uppföras med KL-trä. Detta innebär ungefär en halvering av CO2-belastningen jämfört med att använda betong.

Säljare på Etikhus får mer och mer frågor om hållbarhet i olika material, byggprocesser och även om klimatsmart boende.

– Kunder är generellt mer intresserade av klimatsmarta val idag. Det finns även krav från myndigheter om att vi ska bygga hållbart och att branschen skall bli bättre på avfallshantering med mera. Vi ser hållbarhetsarbetet som något vi gör och utvecklas inom tillsammans med våra kunder och leverantörer, säger Fredrik Lagerstedt.

Han menar att Etikhus bygger hållbart genom att stommen i byggnationen är av trä, samt Warmfiberisoleringen från Sjömarkens  som en av grundstenarna i ytterväggskonstruktionerna.

Etikhus kärnvärden är kvalitet,
kompetens och hällbarhet.
– Sjömarkens är en vära bästa och
äldsta leverantörer och samarbets­partners, säger Fredrik Lagerstedt.
Foto: Etikhus

– Vi anser att vi bygger så miljövänligt det går. Lösullen är ju återvunnet tidningspapper och jag upplever att det också är ett effektivare sätt att transportera isoleringsmaterial. Sist men inte minst är lösullen också välisolerande och husen blir energieffektiva, säger Fredrik Lagerstedt.

Han tillägger att valet av isoleringsmetod också är en arbetsmiljöfråga.

– Våra hantverkare tycker att det är smidigt med Sjömarkens och att det är skönt att slippa jobba med skivisolering. Sjömarkens kommer till bygget på utsatt tid när det är dags att isolera, det går snabbt och sedan lämnar de stället rent och snyggt.

 

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.