Fler efterfrågar energieffektiva hus

Andersson & Keller i Varberg drivs av en passion för att skapa hem åt människor. Rätt isolering är en självklar del i kvalitetssäkringen och i att bygga energieffektiva villor.

– Listan på fördelar med att isolera med lösull kan göras lång säger Christoffer Almqvist, VD Andersson & Keller. Bland Andersson & Kellers 19 anställda finns, förutom projektledare och snickare, även en arkitekt som ritar deras projekt.

Enligt Christoffer Almqvist är det en struktur som säkerställer att det är hög kvalitet i hela leveranskedjan. Där ingår också. att de använder pålitliga underleverantörer. – Pålitlighet innebär att resultatet blir bra, men också att sättet leverantören arbetar på är bra. Sjömarkens medarbetare är smidiga att jobba med och kommer alltid i tid, säger Christoffer Almqvist.

Lösullsisolering har enligt honom tydliga fördelar på en byggarbetsplats. Till exempel sparar det plats att inte behöva förvara balar med isolering, och det sparar tid att slippa ta hand om spill. Dessutom undviks den hälsorisk som dammet från andra isoleringsmaterial innebär för snickare. Men lösullsisolering sparar framför allt på resurserna.
– När Sjömarkens kommer och sprutar in isolering går det fort. Att det sparar tid innebär att det är kostnadsbesparande. Och isoleringen blir helt enkelt så mycket bättre att det inte går att jämföra med vanligt skivmaterial.

Sjömarkens Isolering har varit underleverantör till firman sedan Andersson & Keller startade 2010 och idag använder de oftast även lösullsisolering i väggarna i sina byggen. Oftast använder de Warmfiber utifrån ett miljöperspektiv, inte bara för att det består av cellulosa i sig utan även för att det är ett återanvänt material.

– Många slutkunder är intresserade av energieffektiva hus, både på grund av miljöskäl och av ekonomiska skäl, säger Christoffer Almqvist och förklarar att isolering med lösull är ett billigt sätt att få ett energieffektivt hus.

– Att isolera huset optimalt är ett sätt att vara klimatsmart och samtidigt spara pengar eftersom det är billigare för oss att utföra och sedan har lägre energianvändning.

 

KUNDSEGMENT - VAD SKA DU GÖRA?

Inget uppdrag är för storteller för litet för oss. Nedan hittar du exempel på tidigare projekt från Sjömarkens Isolering.

Storskalig nyproduktion

Läs mer >>

Bygga Villa eller tillbyggnad

Läs mer >>

tilläggsisolera

Läs mer >>

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.