Installatören Niklas Sjöblom har lång erfarenhet av att isolera med lösull i olika typer av konstruktioner. – Jag tänker att utförandet ska hålla samma kvalitet som jag förväntar mig om jag har hantverkare hemma hos mig, säger han.
Film om väggisolering
Som installatör på Sjömarkens Isolering utför Niklas Sjöblom dagligen jobb i villor, utbyggnader och i större bostadsprojekt. Han förklarar att alla kunder, både privatpersoner och byggbolag, sätter ett stort värde vid att Sjömarkens är punktliga och håller vad som utlovats.
– Vi utför jobbet effektivt och lämnar bygget efter en dag eller en halv dag. Då kan kunden bocka av att isoleringen är gjord och fortsätta med nästa steg utan att behöva städa upp efter oss eller ta hand om något spill.
Kunder uppskattar också den effektivisering som lösullsisolering innebär jämfört med skivisolering. Till att börja med slipper de förvara isoleringsmaterialet själva på bygget. Sjömarkens kommer till platsen med en lastbil med materialet ombord vilket gör att det garanterat är torrt. Sedan pumpas lösullen genom en slang till platsen där den ska användas, där installatören står redo att fylla konstruktionen.
– Kunden behöver bara förbereda genom att plasta igen väggen som de hade gjort om det var isoleringskivor innanför. Vi tar hål på plasten, fyller upp hålrummet och tejpar därefter igen plasten så att det är helt tätt igen.
– Så jobbar vi på vägg för vägg tills vi är klara och sedan städar vi efter oss. Vi kan klara av 300–400 kvadrat på en dag, det är väldigt effektivt och smidigt för kunden.
Sjömarkens ledord är kvalité, kunskap och engagemang och är en bra utgångspunkt för att kunden ska bli nöjd.
– Att visa engagemang handlar för mig om att bemöta kunder på ett trevligt sätt och om att vara smidig och lätt att ha att göra med, säger Niklas Sjöblom som jobbat på Sjömarkens Isolering i 13 år.
– Arbetet måste vara korrekt utfört utan kompromisser och som kunden förväntar sig. Det är också viktigt att vi installatörer har kunskapen som krävs för att göra jobbet rätt, och om till exempel ett tätskikt inte håller måttet måste vi kunna påpeka det innan vi börjar spruta.