Sprutisolering

Varje dag lastas våra lastbilar fulla med isolering, och en lastbil kan antingen göra ett större jobb, eller flera mindre jobb. Det är alltid två personer per lastbil som kommer ut till dig som kund och utför jobbet.

Väl på plats, hittar vi en lämplig uppställningsplats för lastbilen och jobbet kan börja.

Det första vi gör är att vi kontrollerar och ser över den ytan som ska isoleras för att uppnå bästa resultat. I de fallen då eventuella förarbeten ska utföras av våra installatörer, görs dessa först.

Slangen från lösullsmaskinen rullas ut och dras in på byggarbetsplatsen.

Isoleringsmaterialet är komprimerat i säckar, och som skärs upp och hälls ner i lösullsmaskinen. Isoleringen sprutas med hjälp av lufttryck från maskinen, via slangen upp på vindsbjälklaget eller rätt in i konstruktionen.

Tjocklek, materialåtgång och att rätt densitet sprutas kontrolleras löpande av installatören.

Installatören kan med hjälp av en fjärrkontroll bland annat starta, styra materialets flöde och stoppa lösullsmaskinen inifrån arbetsplatsen. På så sätt erhåller man alltid bästa möjliga isoleringsarbete.

I de konstruktioner där isoleringen sprutas genom tätskiktet, lagas alltid hålen utav våra installatörer efter installationen med hjälp av en åldersbeständig tejp för att garantera konstruktionens lufttäthet.

När grovstädning och nedpackning av utrustning är klar åker isoleringsteamet till nästa arbetsplats.

Behöver du hjälp med din isolering?

Kontakta oss så hjälper vi dig att få bästa möjliga lösning. Oavsett om du bygger nytt, bygger till eller renoverar befintliga hus, så är isolering med lösull det bästa alternativet, både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Sjömarkens Isolering erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom isolering och tilläggsisolering av såväl vindar, snedtak, väggar och golv.

Kontakta oss