Täthetskontroll

Är det viktigt att utföra en täthetskontroll?

Hos oss på Sjömarkens erbjuder vi även täthetskontroll på både äldre, men även nyare konstruktioner. Om man lever i ett dåligt tätat hus, kan det i värsta fall leda till att man inte kommer att uppnå kraven gällande termisk komfort, energiförbrukning samt fuktkonvektion. Detta i enlighet med Boverkets Byggregler. Genom att ha ett tätat hus, både i praktiken och på pappret, blir det mer bekvämt för dig. Även något som kan höja värdet i en eventuell försäljning. Täthetskontroller genomför vi oftast när det är isolerat. Det går även att göra en täthetskontroll när huset är helt färdigt.

Varför gör man en täthetskontroll?

Det gör vi för att kunna identifiera och eliminera eventuella läckor. I våra fall när det kommer till isolering.  Prövningen kommer att göras efter en svensk standard, och självklart kommer du att få en detaljerad rapport efter utfört arbete. Det är viktigt att kontrollera så att det är tätat i isoleringen. Det är för att ingen oönskad kall, eller varmluft, ska komma in i ditt hem. I ett tätat hem ska enbart luften komma in via ventilationen och ut via ex fläktsystem.
Vi använder oss av utrustning för att lättare kunna lokalisera läckage för ett smidigare arbete.

Påverkar det miljön om jag har ett tätt hem?

Det ger även mervärde till din plånbok och miljön. Genom att ha en fungerande isolering och se till att allt är tätt, kommer du att spara på energikostnader så som onödig uppvärmning av huset. Det i sin tur kommer även miljön tacka dig för, då du inte använder uppvärmning mer än vad du behöver.

Utför ni på Sjömarkens täthetskontroll?

Det är en av våra tjänster vi utför. Vi på Sjömarkens har funnits sedan 1983 och försöker alltid sträva efter så högt resultat som möjligt. Samt bra service till dig som kund. Kontakta oss idag för frågor om täthetskontroll, eller andra funderingar.

Kontakta oss