Kontakta Oss

Isolera vind

Idag sprutas alla vindsbjälklag med lösull, ett effektivt sätt att isolera en gammal vind. Genom att isolera med modern teknik och maskinell utrustning görs stora kostnadsbesparingar för både byggare och husägare. Oftast sprutas den plana delen på vindsbjälklaget till en tjocklek på mellan 400-700 mm. Lösullen sprutas upp på vinden från en lastbil, via en tät slang vilket garanterar en helt fuktsäker installation utav isoleringen.

Tilläggsisolering av vind

Metoden med att spruta lösull är effektiv och ger en helt skarvlös isolering. Tjockleken kan väljas helt fritt och man är inte beroende av fasta centrumavstånd på takstolarna. Att isolera vinden med lösull är enkelt, tidseffektivt och ger bästa slutresultat. Du får en helt skarvlös isolering som ger bästa anslutning runt stödben, elrör, ventilationstrummor m.m.

Varm luft stiger uppåt, vilket innebär att en tilläggsisolering av vindsbjälklaget är den första energisparande åtgärden man ska göra i ett äldre hus, och ofta är investeringen återbetald inom bara några få år.

Fördelar med lösull på vindsbjälklag:

  • Kostnadseffektiv installationsmetod
  • Skarvlös isolering med god isoleringsförmåga
  • Valfri tjocklek
  • Oberoende av takstolsavstånd
  • Inget spill
  • Installeras av certifierade lösullsentreprenörer, vilket ger ett effektivt och säkert arbetsutförande
    På vindsbjälklag använder vi olika typer av material beroende på kundens önskemål och konstruktionens beskaffenhet.

Kostnadsfri besiktning av vinden

Innan vi utför en tilläggsisolering kommer vi alltid ut och gör en kostnadsfri besiktning av din vind. Vid en sådan besiktning går vi bland annat igenom vilket material vi ska isolera med, vilken tjocklek och eventuella förberedelser som behöver göras. 

En tilläggsisolering har obegränsad livslängd och är en långsiktig och bra investering i ditt hus. ROT-avdraget kan utnyttjas för denna tjänst. 

Vill du hjälp med att isolera din vind?

Kontakta oss så hjälper vi dig att få bästa möjliga lösning. Oavsett om du bygger nytt, bygger till eller renoverar befintliga hus, så är isolering med lösull det bästa alternativet, både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Sjömarkens Isolering erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom isolering och tilläggsisolering av såväl vindar, snedtak, väggar och golv.

Kontakta oss