Kontakta Oss

Lösull passade perfekt för Svanenmärkta Lindholmsvarvet

Bostadsrättsföreningen Lindholmsvarvet växer fram på Lindholmen på Hisingen i Göteborg. Det blir ett antal flerbostadshus med lägenheter i olika storlek med beräknad inflyttning under sommaren och hösten 2020. Och väggarna, de är isolerade med lösull.

De nya kvarteren på Lindholmen får en spännande arkitektur med stor variation vad gäller såväl höjd som fasadmaterial. Bland husen kommer det finnas inbjudande parker, torg och vindskyddade platser. Brf Lindholmsvarvet står för genomgående hållbara lösningar, till exempel sedumtak som renar och fördröjer regnvattnet, effektiva solceller och smidig sopsortering. Här bygger Peab enligt riktlinjerna för Svanenmärkning – något som inte minst innebär extra höga krav på byggmaterial och metoder. Att valet föll på lösullsisolering är med andra ord inte förvånande.

Snabbt, smidigt och Svanensäkert

– Lösull är ett bra sätt att isolera. Det går snabbt, är prisvärt och uppfyller alla tänkbara krav utifrån ett Svanenperspektiv, konstaterar Hans Jingrot, arbetsledare på Peab i Göteborg, och fortsätter:

– Dessutom fungerar det till i princip hundra procent av de utrymmen som vi har isolerat: ytterväggar, utfackningsväggar och taksektioner. Det har bara varit några få ställen där det inte har gått att komma åt.

Han lyfter även fram smidigheten i att anlita en professionell lösullsentreprenör.

– Allt har fungerat mycket bra. Vi lämnade ifrån oss en tidplan som hölls in i minsta detalj. Det tog ungefär två dagar per trapphus.

Fyller ut väggen ordentligt

Lösullsisolering var en ny bekantskap för Hans. Av olika anledningar har han tidigare inte haft tillfälle att testa, men är efter det här projektet mycket positiv. Dels för att det går så snabbt och smidigt, dels för att lösullinstallationen ger ett bra isolervärde och fyller ut väggen ordentligt.

– Lösullen tar bort risken med springor och skarvmissar, som ju finns med traditionell skivisolering. Vi har provtryckt lägenheterna med gott resultat, avslutar Hans Jingrot.