Ulf

Installatör med unik erfarenhet

Med 18 år på Sjömarkens Isolering och 25 i branschen är Ulf Johansson en av firmans mest erfarna installatörer. Och husen har förändrats en hel del sedan han började inom branschen.

Ulf har en hel del erfarenheter att berätta om efter alla år som isolerare på Sjömarken Isolering. Det är en bransch som hela tiden utvecklas. Och genomgående i det Ulf berättar är att husen har förändrats.
Dessutom har lösullsisoleringsjobben utvecklats från att mest ha isolerat vindar, ägnar han i dag mer tid åt snedtak och väggar.
– Det är betydligt mer man måste kunna i dag, och det har faktiskt tagit några år för oss att arbeta in ett sätt för snickarna att förbereda för lösull. Det var ett problem i början, de byggde inte riktigt som vi ville. Det innebar att det läckte och då blir det krångligt att utföra jobben. Idag är det inget problem.

ulf_augusti_2014Tranemo kyrka
Ett jobb som fastnat i minnet lite extra är när Tranemo kyrka skulle få tilläggsisolering i taket.
– Det är en kupol som de har pendlat ner från det ursprungliga taket. Där kröp jag bland järnstänger och försökte få till det.
Takhöjden i utrymmet mellan yttertaket och det hängande innertaket var mellan 50 och 80 centimeter.
Tryggt och skönt, alltså?
– Helt trygg känner man sig kanske inte, men man får ju hoppas att det ska hålla. Och det gjorde det, annars hade jag inte suttit här i dag.

Stort MC-intresse
Vid sidan om isolerandet har Ulf en gammal hobby på sin fritid. Och med sin rakade skalle och helskägg i kombination med motorcyklarna är det lätt att tro att man har med en riktig hårding att göra. Eller?
– Nej, det tror jag inte, säger Ulf med ett rejält skratt.
– När jag började på Sjömarkens Isolering så hade jag hår, och var nyrakad. Nu har skägget växt och håret har slutat att växa, så det är inte mycket att välja på.

Fakta Ulf

Familj: Sambo