Rimvydas

Lite av en europeisk vagabond

Bland sina arbetskamrater är Rimvydas, eller Rimis som han kallas, känd för att vara noggrann i det han gör. En kille som hela tiden jobbar på. Själv lyfter Rimis hur viktigt det är att vara trevlig mot kunderna.

Rimis är lite av en europeisk vagabond. Han pluggade datateknik på universitetet i Litauen. Sedan flyttade han till Irland. Där bodde han i tre år och jobbade som godsmottagare på ett medicinföretag.
– Jag glömde en del av datatekniken där. Kanske läser jag vidare i framtiden, säger han.
Efter Irland blev det Borås, 2011. Här började han läsa svenska på Svenska för invandrare, SFI. Rimis pratar bra svenska, men det var nog mer jobbet han fick än SFI som gjorde att han snabbt lärde sig språket.

rimis_sprutar_snedtakEn kompis till honom jobbade på Sjömarkens Isolering och när det behövdes fler medarbetare, då rekommenderades kompisen Rimis.

– När man får svenska arbetskamrater då lär man sig svenska snabbt. Vi har ju mycket kontakt med kunderna också. Då gäller det att man förstår varandra, säger Rimis.
Nu, drygt fem år senare, trivs han fortfarande lika bra.
– Arbetskamraterna är bra, alla är trevliga, och arbetet är flexibelt. Man får göra många olika saker.

I sitt arbete lyfter han fram kontakten med kunderna.
– Det är viktigt att vara trevlig mot kunden. Om man är tjurig blir det inte bra. Det är viktigt att vara positiv så kunderna känner att de kan lita på oss.

Fakta Rimvydas

Ålder 30 år