Niklas

Rutin skapar trygghet för kunden

Gemenskap och frihet under ansvar. Det har gjort att många av sprutarna vill vara kvar länge på Sjömarkens Isolering. Och det är positivt för kunderna.
– Det är en trygghet för dem att vi kan svara på vad det är för material och hur vi arbetar, säger Niklas.

Han började på Sjömarkens Isolering 2008. En kompis, som redan arbetade på företaget, rekommenderade honom att söka. Han kände också flera av de andra sprutarna.
– Det är många som varit länge på företaget. Det är ingen större omsättning på personal. Ibland kommer det in lite yngre, säger Niklas.

niklas-miljo

Vet vad som ska göras
Gemenskapen har en positiv inverkan på jobbet.
– Det är viktigt att vi kommer överens med varandra. Vi åker alltid två och två på jobb. Man vet hur arbetsmomenten ska gå till, man behöver inte förklara specialgrejer för varandra. Båda vet vad som ska göras. Det är lätt att komma fram till lösningar. Så känner man med de flesta i företaget, säger han.
Att så många har stor rutin ger också trygghet för kunden. Det gäller oavsett om kunden är en byggare eller en privatperson.
– På ett bygge räknar de med att vi kan det vi ska göra. När vi kommer till privatpersoner har de ofta fler frågor. De är inte vana. Då är det en trygghet för dem att vi kan svara på vad det är för material och hur vi arbetar, säger Niklas.
– Även om det är en ny medarbetare med, så är det alltid någon av oss som kommer som har många års erfarenhet.

Vad gillar du mest med jobbet?
– Det är friheten att lägga upp sin dag. Vi får jobben tilldelade och ska lösa dem på bästa sätt. Alla litar på att det fungerar. Det känns skönt att veta att företaget vet att vi fixar det, säger Niklas.
– Vi får också vara ute och träffa olika personer på dagarna. Jag skulle inte trivas att sitta inne hela dagarna.

Fakta Niklas

Ålder: 31 år
Familj: Fru och två barn.