Michael

Är arbetskamraterna bra – då trivs man

Michael kom till Sjömarkens Isolering från snickaryrket för snart 13 år sedan. Och han har inga planer på att byta tillbaka.
– Det är bra arbetskamrater, och är arbetskamraterna bra, då trivs man, säger han.

Det är flytet Michael hoppas på och söker när han jobbar. Det där som gör att jobbet och dagen bara rullar på utan strul och man blir klar med det man ska göra när man ska bli klar med det. Och det är friheten han uppskattar med jobbet.
– Jag får det jag ska göra och så åker jag iväg och gör det. Man kan köpa en kaffe när man vill, käka när man vill. Och så är det bra arbetskamrater.
Han har varit på Sjömarken isolering sedan 2002, och tror att han varit med om det mesta som kan inträffa.
– Det är knappt man reagerar på det längre. De tror att man kan få in isolering precis överallt, det är så smala fack.

fredriksson-isolerar-en-vind-i-skovdeMen, liksom samtliga andra isolerare på Sjömarkens Isolering, menar Michael att allting går att fixa.
– Ja, vi får skicka dit vår ”lillebil”, han har mindre grejer att jobba med.
Anledningen till att mindre utrustning är bra i ett sådant läge är att det inte går att minska trycket tillräckligt mycket på utrustningen i de stora bilarna. Skulle Michael med sin utrustning spruta in lösull i så små utrymmen skulle de helt enkelt sprängas. Så då kallar han på lillebilen.

Som isolerare är han ofta ute på flera jobb per dag och har därmed kontakt med många kunder.
– Det funkar ju bra för det mesta, de flesta är väldigt trevliga och tillmötesgående och hjälper till på alla sätt och vis där de kan. Det är väldigt sällan man träffar någon som är bångstyrig.

Fakta Michael

Familj: Fru och 2 barn