Martin

Skyddsombud som blivit klokare

Med 15 år på Sjömarken isolering har Martin blivit lite mindre våghalsig. Istället är besluten både smartare och klokare. Han är dessutom skyddsombud på Sjömarkens Isolering.

Martin tillhör veteranerna på Sjömarkens Isolering och hans erfarenhet som lösullsisolerare är stor.
– Det finns inte många ställen i Västsverige som jag inte varit på. Jag räknade ut att jag har isolerat 7 000 objekt. Jag har varit på 7 000 arbetsplatser.

martin-isolerar-goodfeel-hus-i-gislavedTrivs med jobbet
Han trivs med jobbet. Friheten är en anledning, men också variationen. Och under de 15 åren har han också sett hur husen har förändrats.
– Tidigare var det traditionella vanliga villor. Men det finns ju inte ett vanligt hus längre, utan idag byggs det villor i mycket större variation än tidigare. Alla har sin egen smak, säger Martin.

Skyddsombud
En annan förändring är hans syn på den egna säkerheten på arbetsplatsen. Inte bara hans egen, utan även hans arbetskamraters. Martin är skyddsombud på Sjömarkens Isolering.
– Förr var vi nog lite mer våghalsiga, då var vi singelkillar allihop. Nu är vi många som är föräldrar, och man vill ju komma hem till sina barn. Innan tog man kanske lite chanser också. Nu är man äldre, klokare, lite tyngre och ovigare, säger han och skrattar.
Eftersom alla isolerare besöker flera arbetsplatser under en dag och är spridda över Västsverige är det egna säkerhetsansvaret viktigt hos var och en.
– Alla är ju måna om att inte slå sig, som är tur. Alla är ju sitt egna skyddsombud när man är ute på en arbetsplats.

Fakta Martin

Ålder: 40 år
Familj: Två barn