Jonathan

Fixar trånga utrymmen

Jonathan är lösullsisoleraren som imponerar på sina kunder genom att ta sig in på trånga utrymmen utan problem. Vad är hemligheten, Jonathan?
– Det är väl för att jag är lite mindre än de andra, säger han.

Etthundrasextioåtta centimeter. Längre än så mäter han inte över havet, Jonathan. Men det krävs mer än en praktisk storlek för att komma in i trånga utrymmen.
– Jag har ingen klaustrofobi och blir inte rädd. Det är lite småtrångt ibland, det får jag erkänna. I vissa fall går det att öppna något ovanifrån eller från sidan, annars går det kanske att dra in slangen med ett längre rör eller pinnar. Oftast brukar det lösa sig.

jonathan-isolerar-trangt-utrymmeOch kunderna blir imponerade?
– Ja, ibland så undrar de hur vi löser det, men med lite vilja och smidighet så brukar det lösa sig.
Han har varit på Sjömarkens Isolering i sju år, och trivs med det självständiga upplägget, liksom med kollegerna. Vem han jobbar med spelar ingen roll.
– Jobbet är det samma och alla vet vad de ska göra. Det funkar bra oavsett vem man jobbar med.
– Det är inga problem.

Den där sista meningen är återkommande i samtalet med Jonathan. Inga problem. Det löser sig. Han säger det nästan hela tiden, och oavsett vad frågan är.

Är det en fördel att ha en sådan inställning i det här jobbet?
– Jag tror att det kan vara en fördel att ha det i alla fall, ger man upp för lätt så… en chans får man ju ge det innan man backar ur. Och man ska inte ta det på för stort allvar, allting löser sig, det gör det ju. Och löser inte jag det så löser någon annan på Sjömarkens det, om det skulle vara så.

Fakta Jonathan

Ålder: 29 år