Henrik

Högre krav ger kunden bättre slutresultat

Högre krav ger kunden bättre slutresultat

Kyrkor och isoleringsjobb som är svåra att komma intill. Henrik långa erfarenhet gör att han får en hel del lite annorlunda isoleringsuppdrag.
– Jag har fått den biten. Det kan vara allt mellan himmel och jord, när det ställs lite annorlunda krav.
Det är snart 20-års jubileum för Henrik på Sjömarkens Isolering. Och det är stor skillnad på krav och regelverk idag jämfört med 1995 när Henrik började som sprutare.
– Kraven på oss som utför jobbet är högre. Det är bra. Det är striktare och fler regler nu. Det är fler byggnormer att följa, säger han.
– Förändringen är av stor betydelse. Kunderna får ett mycket bättre slutresultat idag.

tagesson-pa-frista-byggIsolering nyckel till klimatsmart hus
Det är inte bara kraven som har förändrats under de snart 20 åren. Minskad energianvändning för ett hållbart framtida boende står i fokus. Och här spelar det arbete som Henrik och hans kollegor utför på Sjömarkens en stor roll. Isolering, tillsammans med bättre fönster och klimatsmartare uppvärmning, är nycklarna i allt från hus för boende, kommersiella fastigheter till offentliga byggnader.
– Det är ju en av de största frågorna vi har i samhället. Det är positivt att vara med och medverka till att klimatet blir bättre. Det är en av de största skillnaderna sedan jag började.

Vilken är den vanligaste frågan du får från privatkunder?
– Många undrar om det dammar mycket. Att det sedan går så smidigt när vi är där förvånar många kunder. En normalstor tilläggsisolering tar en dryg timma. Det blir ju heller inte mycket åverkan, med tanke på hur mycket jobb som blir gjort. Det syns ju knappt att vi varit där, efter att vi städat och gjort i ordning efter oss, säger Henrik.
– Kunderna säger ofta: ”Det här skulle vi ha gjort för länge sedan”.

Fakta Henrik

Familj: Fru och tre barn, 14, 24 och 26 år