Emil

Ser sin framtid på Sjömarkens Isolering

Emil var fastighetsskötare när han 2013 fick chansen att jobba med isolering i stället. Och tog den. – Det är en utmaning hela tiden, det är nytt hela tiden, det är det som är roligt, säger han.

Det var efter sex år som fastighetsskötare som Emil började hoppa in lite timmar då och då på Sjömarken Isolering. Och, som han säger själv, på den vägen är det. I dag är han fast anställd och har varit det i tre år drygt. Även om jobbet som lösullsinstallatör är annorlunda än när han var fastighetsskötare, är det också mycket som är ungefär samma.
– Jag träffade mycket folk innan också, men nu är det nytt folk hela tiden. Och jag höll på med lite snickerier innan också. Jag är rätt praktisk av mig, säger han.

emil-satter-duk-i-kungsbackaEfter fyra vintrar på Sjömarkens Isolering har han märkt av att jobbet är lite lugnare under sommarhalvåret. Då är det nästan bara nybyggnationer som ska isoleras. På vintern tillkommer villaägarna.
– Det är när folk känner att det är kallt och så. Då får man ta det på vintern, då har alla panik.
Och då är de glada när ni kommer?
– Ja, då är de glada och positiva, det är inga negativa miner.
Det märks i intervjun att Emil trivs på sitt jobb, han nämner de varierande arbetsdagarna och tycker att det är en bra miljö att jobba i.
– Allting runt omkring, det är bra jobbarkompisar, det är bra att det funkar mellan cheferna och de anställda, att det klaffar ihop allting, att det flyter ihop på dagarna, att det inte blir en massa stopp.

Vad är viktigt för att det ska vara så?
– Det är kommunikationen, att den ska fungera mellan folk.
Och sin framtid ser han på Sjömarkens Isolering.
– Jag kommer stanna här ett bra tag. Man sköter sig ofta själva när man jobbar, och det är ett bra jobb. Det är inte som att gå på en industri och göra samma grej och sitta i samma maskin varenda dag. Det blir olika hela tiden.
I kombination med det stora egna ansvaret som ni har ute på uppdragen?
– Ja, det är ju det som det handlar om.

Fakta Emil

Familj: Sambo, dotter