Christer

Sjömarkens Uppfinnar-Jocke grundar kvalitet

Christer är något av Uppfinnar-Jocke och serviceman i en och samma person. Det skapar grunder till hög kvalitet åt slutkunden.
– Det handlar om att försöka få allt att hålla så bra som möjligt och skapa delar som ger bättre kvalitet på maskinerna, säger Christer.

Det var år 2000 som Christer började på Sjömarkens Isolering. Först som inhoppare, sedan blev det mer och mer tid. Då drev han eget inom farmartjänst, en lantbruksbakgrund som passar riktigt bra i hans speciella roll på Sjömarkens Isolering.

bild_kristerUtveckling
För det går inte bara att kalla honom för serviceman. Mycket av hans tid handlar också om förbättringar och utveckling.
– Det är många gånger man får experimentera. Man får förbättra saker och ting. I fabriken handlar det mycket om att få fram bättre produkter, säger Christer.
Och utveckling stimulerar honom. Målet är att Sjömarkens Isolering ska ha så hög kvalitet som möjligt på de utförda jobben. Det är Christer som lägger en del av grunden för det.
– Vi ska vara bäst och utvecklas hela tiden. Det handlar mycket om att lyssna på sprutarna som är ute i verkligheten, hos kunderna. De har idéer som man kan utveckla.

Hålla bättre
Det är Christer som sköter all service på bilarnas maskiner, all service på fabriken och lossning av material som kommer till Sjömarken.
En utveckling som har skett sedan han började är reservdelarna.
– Tidigare beställde vi från USA, reservdelar. Då kunde en bil bli stående en vecka. Så är de inte längre. Nu har vi reservdelslager och bygger om för att maskinerna ska hålla bättre.

Fakta Christer

Familj: Fru och barn.