Anton

Man slutar när jobbet är klart

Anton gick direkt från studenten till Sjömarkens Isolering. Det var för sju år sedan. Och han trivs fortfarande riktigt bra.

Att inte gå hem bara för att klockan slår ett visst klockslag, det uppskattar Anton.
– Man slutar när jobbet är klart. Och det kan ta olika tid, och dagarna går rätt fort eftersom man inte koncentrerar sig på klockan så mycket.
Anton sprutar tak

anton-sprutar-takAnton uppskattar framför allt att jobbet som isolerare på Sjömarkens Isolering innebär ett fritt arbete, och mycket arbete med kroppen. Variationen är något han också uppskattar.
– Ibland har man varit på samma ställe några dagar i rad, då kan man tröttna på det, det är variationen som är rolig. Och någon gång i veckan ställs man inför en riktig utmaning, eftersom det byggs olika typer av hus.

Med utmaning menar han utrymmen i ett hus som är svåra att komma åt och få in isoleringen i, där man får vara lite kreativ på hur man kan göra.
– Lösningen på det är kommunikation. Med kollegan man jobbar med för dagen eller med snickaren som byggt.

Sju år hittills, hur länge planerar du att stanna kvar på Sjömarkens?
– Det är svårt att säga, kroppen kanske säger ifrån också, det är mycket krypa och sådana grejer. Å andra sidan har jag arbetskamrater som är 60 år, som är med och kryper fortfarande. Så den kanske aldrig säger ifrån.

Fakta Anton

Familj: Gift